Om valpene

Mer om valpene

Vi venter valper!


Sofie - Solidifies Fortune Foxy - tok juleferien i Sverige og besøkte Cash - Art-Wave's Cash in Hand 


Det ble to vellykkede paringer og vi håper på valper i slutten av februar. 


Til dette kullet ser vi hovedsakelig etter aktive fôrverter.

OM FORELDRENE


Vårt ønske for avlen er å avle frem rasetypiske springere uten ekstremiteter. En springer spaniel er en støtende fuglehund, og i så måte en brukshund. Den skal ha en praktisk og lettstelt pels, slik at man med glede kan være en hel dag i skogen med hunden uten å måtte bruke timer på børsting etterpå. 
Ved valg av foreldre jobber vi for å imøtekomme ønskene om praktisk pels, gode bruksegenskaper og de gode egenskapene som familiehund springeren har. 

Cash stå
Cash hode

Foto: Jens Karlsson

SEU(u)CH DKUCH NOUCH NORD UCH

Svensk Juniorvinnare-17 Copenhagen Juniorwinner-17 CopenhagenWinner-18

Art-Wave's Cash in Hand - "Cash"

  • HD A
  • Øyne uten anmerkning 
  • Godkjent Vannprøve og B-prøve i Sverige


Kino er en voksen hannhund som lever et normalt familieliv. Han er aktiv deltager på utstillinger i inn og utland. Han er en kjempetrivelig og rolig hannhund, som har flere kull etter seg. Han har tidligere gitt valper av høy kvalitet både helsemessig og gemyttmessig. 

Solidifies Fortune Foxy

  • HD A
  • Øyenlyst uten anmerknig
  • Mild RD et øye ved gonioskopi
  • 1. premie Rally Lydighet kl1
  • Bestått JAL 
  • Bestått BK apport
  • Startet BK jakt uten premiering

Sofie er ei tispe som fungerer meget godt i familien og i hundeflokken. Hun har meget godt gemytt, er en frisk og vital tispe med mye arbeidslyst. 
Hun er alltid klar for jobb uansett når det måtte være. 
Hun viser seg også å være en enestående jakthund! 

Foto: Inger Marie Meen        

VALPEDAGBOK
Her oppdateres det jevnlig i takt med drektighetens forløp og videre at valpene vokser


31.12.2022

En uke siden paring. 
Lite å si sikkert enda. De neste to ukene er de mest kritiske. Det er i disse ukene de små befruktede eggene skal feste seg i livmoren og prosessen fortsette mot fosterutvikling. 
Jeg mener jeg registrerer små tegn som en mer kosesyk hund og kanskje litt oppsvulmede jur. Men det er altfor tidlig for å være sikker på noe som helst enda! 

24.12.2022
I skrivende stund sitter vi på et hotell i Lund, rett nord for Malmø. Vi kjørte i full fart nedover i går da veterinær ringte og sa at progesteron målingen var på 51! (de inseminerer på 38...) 
To dager før så var progesteron på 9 og de antar en stigning som tilsier dobling annenhver dag. Beskjeden da var å bare ta det med ro over helga. 
Den gang ei! 
Når vi kom ned sen kveld/natt lille julaften fikk vi raskt en paring. Vi gjør en paring til i morgen før vi snur nesen hjemover igjen.